Tevékenységi körök

Gépjármű érték meghatározás:

Egy jármű értéke sokféle lehet, - ez nézőpont kérdése. Már a katalógusok is megkülönböztetnek vételi- és eladási árakat, de a jármű értékét nem csak az befolyásolja, hogy éppen vesszük vagy eladjuk, rengeteg tényező játszik még szerepet az adott típus piaci helyzetétől, a műszaki-esztétikai állapotán át, az értékesítés sajátosságáig. Az értékelés ezért minden esetben egyedi számítást követel.

Javítási költségkalkuláció:

Törött, vagy meghibásodott járművek esetében fontos szempont a javítás költségének kiszámítása. A számítási metódus azonban nem lehet ugyanaz egy fiatal, prémium kategóriás és egy idősebb, életciklusa derekán járó járműnek. Fontos kérdéssé válik ez, amikor egy biztosítási esemény kapcsán a gazdasági totálkár kérdésében kell döntést hozni.

Beépítés ellenőrzés:

A finanszírozók joggal kíváncsiak a járművek visszajavításának minőségére, hiszen szakszerűtlen visszajavítás, vagy nem megfelelő minőségű alkatrészek beépítése esetén a jármű értéke csökken.

Hibafeltárás, műszaki szakvélemény készítés:

Adott esetben fontos lehet a gépjármű műszaki meghibásodásának pontos feltárása és szakvéleménybe foglalása. Munkánkat tapasztalt autószerelő és lakatos szakemberek segítik ilyenkor, akik műhelykörülmények között, akár a gépjármű megbontásával is feltárják a meghibásodás okát.

Jármű diagnosztika:

Cégünk az egyik legmodernebb diagnosztikai berendezéssel, egy Bosch KTS 540 készülékkel rendelkezik, amely biztosítja számunkra, hogy a 2002 után gyártott, illetve bármely OBDII diagnosztikai csatlakozóval ellátott jármű tárolt és aktív hibakódjait kiolvasni, értelmezni tudjuk.

Baleset elemzés:

A közúti balesetek elemzése összetett feladat. A szakértők bonyolult fizikai számításokat alkalmazva számítják ki a balesetben résztvevő járművek előzetes mozgási adatait. Az ilyen szakvélemények segítenek a rendőrségnek, bíróságoknak a vétkesség helyes megítélésében, illetve abban, hogy megtörténhetett-e a baleset az adott körülmények között, és a tanúvallomások alapján. A szakértők munkáját ma már számítógépes szimulációs programok is segítik, amelyek nekünk is rendelkezésünkre állnak.

Műszaki tanácsadás:

Sokszor fordul elő, hogy már meglévő szakvéleményeket, biztosítótársasági értesítéseket megkérdőjelezhetőnek ítélünk, vagy egyszerűen csak nem értjük azok tartalmát. Forduljon hozzánk bizalommal, ha nem tudja mit kezdjen a kézhez kapott dokumentumokkal, vagy egyszerűen csak kételye támad azok tartalmával kapcsolatban. Bármilyen hivatalos ügyben, ami a jármű műszaki állapotával, értékével, vagy balesetben való részvételével kapcsolatban folyik, tanácsadással segítjük ügyfeleinket.

Igazságügyi szakértői vélemény:

A fenti tevékenységek és vizsgálati módszerek eredményeit, kérésre igazságügyi szakértői véleményben foglaljuk össze, amely bizonyítási eljárásokban felhasználható.

Tekintse meg referenciáinkat
created by DeevesCreative